7 egyszerű “Tiszta” gyakorlási módszer

A David Grove által kifejlesztett Tiszta Nyelvet több száz embernek tanítottam meg különböző tréningeken, előadásokon, workshopokon. Az alábbiakban szeretnék felsorolni néhány egyszerű módot a további gyakorlásra.

A terapeuták, trénerek, coachok, önismereti gyakorlók, akik ellátogatnak a tréningjeimre egy olyan nyelvvel ismerkedhetnek meg, amely komolyan felgyorsítja szakmai és emberi fejlődésüket. A haladáshoz azonban elengedhetetlen a további gyakorlás. Ez a gyakorlás elképzelhető praxisukon belül, ám ugyanolyan egyszerű hétköznapi helyzetekben is gyakorolni a nyelvet.

Tiszta Nyelv gyakorlási lehetőségek

  1. A hétköznapi gyakorlás történhet egyénileg, párban egy ismerőssel, vagy a gyakorlócsoportok valamelyikében. Lássuk az egyéni tiszta nyelv gyakorlási lehetőségeket:
  2. Figyeljen oda mások beszélgetéseire a metrón, villamoson, buszon és vegye észre a köznapi metaforákat (pl.: nehéz időszakon mennek keresztül és túl fognak lépni rajta, pénzügyi gondok nyomasztják, sok mindent elért az életben…)
  3. Már reggel az ágyban felteheti magának a kérdést: ha ez a nap úgy megy, ahogyan valóban szeretném, milyen lesz?
  4. Ha a gyermeke hoz egy rajzát hogy megmutassa, használja a 3 Lusta Jedi kérdést hogy megtudjon róla többet. (Milyen X ez az X? És még valami X-ről? Hol lehet X?)
  5. Kezdjen így egy e heti megbeszélést: mit szeretnél, ha történne?
  6. Legalább egy nap egyszer használja a Lusta Jedi kérdéseket és legyen felkészülve, hogy meglepődnek, mennyire érdekli Önt a téma.
  7. Hagyja beszélgetőpartneredet egyfolytában beszélni 2 percig.
  8. Amikor valaki panaszkodik, váltsa át pozitívra a gondolatmenetét: És amikor X, mit szeretnél?

 

Tiszta Nyelv gyakorlása

Tiszta Nyelv gyakorlása

Posted in: