Egy FBI ügynök 5 tanácsa, hogyan nyerd el bárki bizalmát

Interjú Robin Dreeke-kel, az FBI egyik vezető trénerével arról, hogyan lehet gyorsan elnyerni mások bizalmát, megalapozni egy kapcsolatot, és hogy hogyan tudjuk ezt a gyakorlatban elsajátítani.

Bizalom a kapcsolatokban

Robin Dreeke az FBI (Szövetségi Nyomozóiroda, angolul Federal Bureau of Investigation) viselkedésanalizáló programjának egyik nyomozója, a Kémvédelmi Tréning Központ viselkedéses és interperszonális képességek tréningjeinek vezető oktatója. Robin ötvözi a tudományt és évek kemény munkájának gyakorlati eredményeit, hogy praktikus tanácsokkal segítsen megalapozni a bizalmat egy kapcsolatban.

— Sokakat érdekel a kapcsolatok megerősítése. Hogyan lehet ezt jól csinálni?

Sok kutatás és persze hétköznapi tapasztalat erősíti azt a megfigyelést, hogy a legnagyobb boldogság a szociális kapcsolatokból és pozitív emberi viszonyokból származik. A legegyszerűbb válasz talán az erre a kérdésre, hogy “engedd meg, hogy róluk szóljon“. Agyunk jutalmazóközpontjai beindulnak, amikor meg tudjuk osztani saját nézeteinket, céljainkat, gondolatainkat másokkal. Agyunk akkor is megjutalmaz minket, amikor feltétel nélküli elfogadásban részesülünk, egyszerűen csak azért, akik vagyunk, mindenféle megítélés nélkül. Mindkét koncepció egyszerűen genetikailag belénk van kódolva, mint  az önfenntartás és a valahová tartozás igénye. Könnyebb ezeket egyébként látni, mint megvalósítani. Beszélj a másik ember érdeklődési körének, prioritásainak jegyében, erősítsd meg ezeket, a választásaikat, valamint őket megítélés nélkül. Néhányan alapból tudják ezt, másoknak szüksége van a tanulásra és gyakorlásra ahhoz, hogy később második természetünkké válhasson.

— A bizalom életünk egyik legfontosabb építőköve. Hogyan tudunk bizalmat építeni?

A bizalom egy nehezen mérhető és definiálható dolog, így saját tapasztalataim alapján válaszolok. A bizalom úgy tud kiépülni, ahogy az első kérdésre adott válaszomban elmondtam. A bizalom egy olyan kapcsolattal kezdődik, ahol a másik ember agya megjutalmazza őt a Veled való kapcsolatért, azért amit Veled átél, tesz. A második lépés számomra az egyén céljainak megértése, és ezen prioritások, célok első helyen tartása a saját listámon. Ha mások céljait sajátodévá teszed, bizalom fog kiépülni. Idővel – egyeseknél gyorsabban, másoknál lassabban – viszonozni szeretnék a kedvességet és a kapcsolatot. Más szavakkal a bizalom gyorsabban és erősebben kiépül, ha nincs saját listánk, naprendünk, elképzelésünk, feltételezésünk.

— Mi a legjobb módszer arra, hogy egy ismeretlentől szívességet kérjünk?

A szimpátia használata és a segítségkérés, ami beválik. Ha be tudod csomagolni a kérésedet, a szívességet a másik ember prioritásaiba, érdeklődésébe, jelentősen megnöveled esélyeidet.Ha hozzáadsz némi szociális bizonyítékot (például hogy mások már aláírták a petíciót, vagy segítettek), akkor még komolyabb sikerre számíthatsz. Érdemes – még egyszer – arra fókuszálni, hogyan tudsz úgy kérni, hogy az agyuk megjutalmazza őket ezért.

— Hogyan lehet akkor jó kapcsolatot kiépíteni, amikor beszédet mondunk, interjút adunk, vagy prezentálunk?

Ego-felfüggesztés és önlekicsinylő humor. Szóljon róluk! Hogyan fog az információ nekik segíteni? Beszélj azokról az erősségekről és értékekről, amelyekkel már rendelkeznek és hogy minden amiben Te reménykedsz, hogy segíteni tudsz nekik az az, hogy még jobban megértsék erősségeiket és ha át akarják adni valakinek akkor hatékonyabban tudják megtenni.
Minden kérdést és választ erősíts meg értékelés nélkül. Ha véletlenül nem értenél egyet, egyszerűen mondd ezt: “Ez igazán izgalmas / éleslátó / mély gondolat, segítene nekem abban, hogy megértsem, hogy jutott el idáig?” Ahogy már mondtam, az agyuk meg fogja jutalmazni érte őket több szinten is.

Robin Dreeke - A bizalom mestere

Robin Dreeke – A bizalom mestere

— Gondolom sok időt tölt azzal, hogy észrevegye, mások manipulálják-e Önt vagy a szituációt. Tudna beszélni erről? Mik a jelei, hogy mások manipulálják Önt?

Azzal kezdeném, hogy nem szeretem a manipuláció szót. Ez a szó tárgyiasítja az embereket és valahogy eltávolítja a az emberi tényezőt. Amikor az emberek tárgyaknak érzik magukat, nem lehet szó bizalomról. Legtöbb esetben egyébként nem hiszem, hogy bárki is manipulálna engem, ám néha evidens az önző érdekű cselekvés. Gyakorlatilag ez a manipuláció: egy önző érdekű cselekvés, ahol a másik ember használva érzi magát anélkül, hogy viszonzást várhatna. Ha úgy érzékelem, hogy többségben van az ilyen jellegű önző érdeket szolgáló cselekvés, nem ítélem el a másikat. Megpróbálom felfedezni a két területet, hogy jobban megértsem őket – és itt csatolok vissza az első válaszomhoz, azaz el is kezdjük kiépíteni a bizalmat. Megpróbálom megérteni céljaikat és hogy miért az a céljuk, amit próbálnak elérni… Azt is megpróbálom megérteni, hogy miért gondolják, hogy ez a fajta kommunikáció hatékony lesz ebben a helyzetben. Kérdéseket is szoktam feltenni, hogy segítsem őket, hogyan tudnának hatékonyabbak lenni céljaik elérésében másfajta eszközöket használva… mint például a fenti kérdés. Más szavakkal: segítek elérni a céljukat velem, bármi is légyen az. Végül is ezt akarták, nem? 🙂

— Ha össze kellene foglalni, mi lenne az 5 dolog, amit tehetünk egy gyors kapcsolatépítés érdekében?

1) Tudd meg a céljaikat, prioritásaikat.
2) Helyezd az övéket a tiéd elé.
3) Engedd, hogy beszéljenek … függeszd föl a saját beszélési szükségletedet.
4) Kérdez meg a véleményüket és gondolataikat.
5) Tedd félre az egódat, feltételek és értékelés nélkül erősítsd meg őket emberi mivoltukban.

Hogyan tudom ezt megtanulni, gyakorolni?

Ezek tehát az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóirodája egyik vezető trénerének tanácsai arra vonatkozóan, hogyan is építsünk ki gyorsan és könnyen olyan kapcsolatot egy másik emberrel, ami a bizalmon alapul. Ez nyilván alapvető fontosságú egy olyan szakmában, mint a nyomozás, bűncselekmények felderítése, vagy a hírszerzés.

Más indíttatással, mégis ugyanolyan elvek mentén halad egy hírszerző, mint egy segítő szakember, terapeuta, coach, pszichológus vagy tanár. Ha azt szeretnénk, hogy a másik ember megbízzon bennünk, annak érdekében, hogy valóban segíthessünk, ugyanezeket az elveket kell használnunk. Pont úgy, mint egy párkapcsolatban, szülőként vagy barátunkkal beszélgetve, amikor az a célunk, hogy meghallgassuk a másikat.

A másik ember és a saját álláspontunk mesteri váltása, figyelmünk edzése, a nézőpontok szakavatott kezelése a kommunikáció mestereivé varázsolhat minket és ezt minden ismerősünk, barátunk, családtagunk is azonnal érezni fogja. Megjavulnak kapcsolataink, mélyebbek lesznek beszélgetéseink, nő a bizalom mindkét fél részéről, egyszerűbb lesz az együttműködés, könnyebbé válik a közös célok kitűzése és elérése, gyorsabban tisztázódnak a félreértések. Összefoglalva: képesek leszünk emberi kapcsolatainkat egy magasabb szintre emelni.

Bizalomépítő tréning

Itt a lehetőség, ha szeretné a gyakorlatban is elsajátítani a feltétel nélküli meghallgatás és visszajelzés professzionális alkalmazását, etikus befolyásolási technikákat tanulni munkája és magánélete jobbá tételére! A fenti elveken nyugvó Tiszta Kommunikáció tréningről itt olvashat bővebben: Tiszta Kommunikáció tanfolyam.

Hogyan nyerjük el mások bizalmát

Hogyan nyerjük el mások bizalmát? – Tiszta Kommunikáció Tréning

 

 

Posted in: