Hogyan törjük össze álmainkat?

Van, hogy körülményesen és hatástalanul próbálunk önbüntető módon viselkedni, ám végre itt a megoldás! Álmaink összetörésének 4 kiváló és bizonyított lehetőségét mutatom be ebben a bejegyzésben, melyek valóban hatásosak.

Ha mély fájdalommal teli és értelmetlen szenvedést hozó életre vágysz, semmiképp ne hagyd ki a lenti tanácsokat. Igyekeztem a legjobban bevált módszereket összegyűjteni a legfontosabb szakirodalmak, és persze saját múltam áttekintésével.

1. Ha valami nem működik, még erősebben kell próbálkozni.

Ha hideg van, be kell fűteni. Ha a fűtés ellenére sem lesz elég meleg, még feljebb kell venni a termosztátot. Ez a működésmód milliárdnyi alkalommal sikeres a fizikától a neurológián át egészen hétköznapi helyzetekig. Vannak azonban olyan makacs emberi problémák, ahol a józan ész tanácsa ellenére nem biztos, hogy érdemes a szituációba bevezetni annak ellenkezőjét a fájdalmas és zavaró tény kiküszöbölésére. Vidítsunk fel egy depresszióst, mondjuk az alvászavarosnak hogy akaraterejét használva biztosan el fog tudni aludni, vagy állítsuk férjünknek, hogy ha többet mosogatna, lenne kedvünk a szexhez. Szinte bizonyos, hogy sikerrel járunk a szörnyű helyzet további eszkalációjában.

2. Óvakodj attól, hogy elérd célodat!

Ha a tökéletességre törekedsz valamilyen fronton, az jelentősen csökkenti a cél elérésének lehetőségét. Szeretnél tökéletes magyarórát tartani? Fontosnak tartod az élethosszig tartó tanulást? Úgy véled, jobb reménykedve utazni, mint megérkezni? Ezekre a kérdésekre igennel válaszolva nyakig belemerülhetünk a halogatás ártalmatlan, játékos formájába. Szükségtelen feltenni azt a kényelmetlen kérdést, hogy elérhető-e a cél egyáltalán, vagy hogyha elérhető, megéri-e a hosszú utazást. Garantált a sikeres szenvedés, ne hagyjuk ki a lehetőséget!

3. Bízz benne, hogy a siker 1 nap leforgása alatt elérhető.

Biztosan Te is hallottál arról a vállalkozóról, akinek egyetlen applikáció elkészítése több százezer dollárt hozott néhány hét alatt. A múlt héten is nyert valaki a lottón. És hát Steve Jobs Apple részesedése 25 éves korában 256 millió dollárt ért. Minimális befektetéssel maximális siker – mindenki erre vágyik, nem? Ugyanakkor ezekhez a sztorikhoz gyakran elfelejtik hozzátenni az előzményeket, a körülményeket. Hogy az előző 15 évben a vállalkozónak ez volt a sokadik ilyen applikációja és hogy ez az egy azért válhatott sikeressé, mert az előző 23-on letesztelt és kipróbált mindent, ami lehetséges volt. Hogy a ötös lottónyeremény esélye 1 : 43 949 268-höz. Vagy hogy Steve Jobs örökbefogadott gyermek, aki heti egyszer mosakodott, kiállhatatlan modora, és 19 éves korában elkezdett vállalkozása volt. Összefoglalva, ha hiszel benne, hogy semmit nem kell tenned a sikeredért, és az hipp-hopp bekövetkezik, függetlenül a körülményektől, akkor megfelelő lépéseket tettél az önsorsrontás rögös útján.

4. Hidd el, hogy a Te kérdéseidre valaki más tud válaszolni.

Ha a Téged legmélyebben foglalkoztató dolgok, mint például:

  • Ki vagy Te?
  • Mi dolgod az életben?
  • Mire van szükséged ahhoz, hogy sikeres légy?
  • Milyen életet szeretnél élni?
  • Mi az ami örömmel tölt el?

mások által való megválaszolásában hiszel, az igazán kihagyhatatlan alkalom a legkomolyabb szenvedések megtapasztalására. Soha nem fogod tudni, hogy ki is vagy igazából, mit szeretnél magadtól, az élettől, a kapcsolataidtól. Elsőrendű recept egy valóban szörnyű és tartalmatlan élethez!

Mi történhet most?

Remélem sikerült hasznos összefoglalót készítenem arról, milyen elgondolások mentén nem szabad élni az életünket, elérni céljainkat, megvalósítani álmainkat. Ha szeretnéd saját kezedbe venni életedet, vagy másoknak segítenél ebben, gyere el a következő 3 alkalmas Tiszta Kommunikáció tanfolyam-ra!

Hírlevél

Itt tudsz feliratkozni a Tiszta Kommunikáció hírlevélre, hogy a legfrissebb eseményekről értesülj.Szólj hozzá!

 

Források

  • Watzlavick P., Weakland J., Fish R. (több kiadás). Változás – A problémák keletkezésének és megoldásának módjai. Budapest: Gondolat Kiadó.
  • Bel P. (2014) 5 ways to kill your dreams – www.ted.com/talks/bel_pesce_5_ways_to_kill_your_dreams
  • Greenburg D., Jacobs M. (1989). Hogyan legyünk boldogtalanok? – Az önsorsrontás tudománya. Budapest: Gondolat Kiadó
Posted in: