Mi értékesebb, mint az Ön ideje?

A figyelem hatalma

Az idő olyan kincs, amelyből legtöbbünknek mintha kicsit kevesebb állna rendelkezésre, mint amennyire szükségünk van. Napi 24 órába sűríteni találkozóinkat, elvégzendő feladatainkat, a családdal töltött időt, a házimunkát és még oly sok mindent, az nem egyszerű dolog.

Gyakran megtörténik, hogy az időgazdálkodás alaposan kihegyezett ceruzájával nekilátunk, leírjuk terveinket, amit aztán a mindennapok követelményei, sürgős feladatai kiradíroznak vagy piros tollal átírnak.

Van azonban még egy erőforrásunk, ami még értékesebbnek tűnik, mint az időnk. Ez pedig a FIGYELEM. Minden ezért verseng: a Facebook, az óriásplakát az út mentén, gyerekeink, főnökünk, feladataink, munkatársaink.

Figyelem

Hogy hogyan jön ez a Tiszta Kommunikációhoz? Úgy, hogy a 12 Tiszta Kérdés semmi mást nem tesz, mint irányítja annak a figyelmét, aki válaszol a kérdésekre.

1Először is, amikor egy kérdés elhangzik, lehetetlen nem a válasz keresgélésével foglalkozni. Ahhoz hasonlít, mint amikor megkérdnek minket, hogy ne gondoljunk a rózsaszín elefántra. Nem fog menni.

2Másodszor, amikor a kérdéseket feltesszük, semmi mást nem teszünk, mint a tudatalatti sötétjében gyújtunk egy nagyon erős reflektort, ami bevilágítja a történés színpadát. Onnantól ott fognak zajlani az események, megvilágítva egy metafora, egy szituáció minden apró részletét. A szemünk előtt fognak kibontakozni a darab szereplői, a történet, ami csakúgy mint a mesékben, váratlan fordulatokkal tarkított és legtöbbször a jó győzedelmeskedik a gonosz felett.

figyelem

Irányított figyelem

A színpad történései

Ami az érdekes, hogy egészen addig, míg meg nem világítjuk figyelmünk reflektorával az adott probléma színpadát, ezek a történések nem indulnak be. Szokásaink körkörös ciklusokban kísértenek minket akár egész életünkön keresztül, arra ösztökélve minket, hogy Önsorsrontás néven játsszuk saját darabunkat.

A reflektort a megfelelő helyre irányítva, szűkítve és tágítva a fókuszt, egy vagy több szereplőt megvilágítva kibontakozhatnak, beindulhatnak azok az események, amiknek csírája mindig is ott lakozott a körbe-körbe járó önsorsrontó szereplők lába alatt. Amikor a szereplők megállnak, szárba szökkennek és kinyílnak a megoldás virágai, szépségükkel és erejükkel elkápráztatva a szereplőket és a nézőket is. Elhangzanak azok a párbeszédek, megnyílnak azok a kapuk, amik eddig nem tudtak megmutatkozni.

A figyelem irányítása

A figyelem irányításának képességét lehet megtanulni a Tiszta Kommunikációval. 12 egyszerű kérdés, amely a figyelem reflektorának irányítására szolgál.

Sajátítsa el Ön is azt a technikát, amely értékesebb, mint az idő. Növekvő teljesítményt, kreatívabb problémamegoldást, kinyíló lehetőségeket fog tapasztalni.

A figyelem irányításával gyakorlatilag meghatványozhatja az azonos idő alatt elvégzettek eredményét! Részletek: Tiszta kommunikáció tanfolyam.

 

Posted in: