Asszertív kommunikáció

Kiegyensúlyozott kapcsolatok

Változtasd meg a kommunikációd, és a világ is megváltozik körülötted!

Kihasználnak, mert nem állsz ki magadért? Másokat meggyőzőbbnek gondolsz? Zavarba jössz, ha megdicsérnek? Kezeld konfliktusaidat asszertív kommunikációval, és élvezd az egészséges munka- és párkapcsolatokat! 

Egy napos asszertív kommunikáció tréningek, hogy képesek legyünk nehéz érzelmi szituációkban érvényesíteni igényeinket, miközben a másik fél szükségleteit is tiszteletben tartjuk. Olvass el az asszertivitásról egy bevezetőt.

 • Asszertív Kommunikáció

  Az asszertivitás – saját és a másik igényének respektálása egy időben – nem egy velünk született képesség. Az asszertív kommunikáció kifejlesztéséhez legtöbbünknek gyakorlásra van szüksége.

  Az asszertív kommunikáció tréningen megtanulhatjuk, hogyan legyünk tisztában a saját és a másik igényeivel, hogyan mondjunk nemet, hogyan tartsunk határokat, hogyan viselkedjünk magabiztosabban, hogyan kérjünk fizetésemelést, vagy hogyan kritizáljunk meg valamit úgy, hogy értő fülekre találjon.

 • Kiknek szól?

  Azoknak, akik szeretnének nagyobb önbizalommal, jobb önuralommal, mélyebb önismerettel harmonikusabb emberi kapcsolatokat kialakítani, és ezáltal komolyabb sikereket elérni életükben.

  Legtöbben párkapcsolati,  munkahelyi, családi kérdésekkel jönnek, vagy egyszerűen csak szeretnék fejleszteni kommunikációs képességeiket.

  Együtt feltérképezzük, miért érdemes kiállnunk és megtanuljuk, hogyan érdemes ezt megtennünk.

Mit kapsz a kommunikációs tréningen?

  • Megtanulod felismerni az agresszív, passzív, asszertív magatartásformák jellemzőit.
  • Tisztában leszel azzal, mikor szeretnének mások manipulálni és tudni fogod, mit vagy képes tenni ez ellen.
  • Feltérképezed életed azon területeit, ahol fejlődési lehetőségek tárulnak eléd.
  • Javul önbizalmad, egyre többször tudsz kiállni magadért, nemet mondani, kritizálni, dicsérni.
  • Észreveszed, hogyan veszted el az önuralmad és hatékonyabban kezeled belső folyamataidat.
  • Megtanulsz érzelmileg megérintő helyzetben is odafigyelni másokra és magadra.
  • Javuló kapcsolatot tapasztalhatsz pároddal, főnököddel, beosztottjaddal, családoddal.
  • Könnyebben éred el a magad számára kitűzött célokat, több sikert mondhatsz majd magadénak.
  • Azonnal alkalmazható, egyszerű és hatékony módszer-együttes birtokába kerülsz.

Ajánlások

 • “Egyszer csak szépen elmaradnak köztünk a felfortyanások, torzsalkodások, és ezzel nem csak a saját életünket tesszük jobbá, de a gyerekeinknek is nagy örömet szerzünk :)”

  Author's imageMiklós Mártatanár
 • “Magam sem hittem volna, hogy kommunikációs tréning ennyit adhat nekem. Mély önismeretet kapok úgy, hogy közben másoknak is jót teszek. A Tiszta Kommunikáció nagyon rulez. Köszönöm Kata!”

  Author's imageKállai Szilárdpénzügyi konzultáns
 • “Kata megmutatta, valóban feltételek és elvárások nélkül, önmagunk gondolatain és érzésein keresztül van mód problémáink megoldására, és új lehetőségek feltárására. Köszönöm!”

  Author's imageSzlovák Ildikóértékesítő
 • “Annak ajánlom, akinek gondjai vannak a kommunikációval és annak is, aki azt hiszi, minden rendben. A kommunikációs készség ápolása olyan, mint a testmozgás. Jó, hasznos, kell. Köszönöm!”

  Author's imageJakabfi Zoltánjógaoktató

Tréner

Tamás Katalin tréner

Tamás Katalin tréner

Tamás Kata vagyok, amerikai MBA diplomás, hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező tréner 16 év kommunikációs rutinnal, alapos marketing és pszichológiai ismeretekkel, széles vertikumú módszerspecifikus tudással, komoly önismerettel, segítő beszélgetés, egyéni coaching, és vezetői tanácsadási jártassággal.

Az országban egyedül foglalkozom a David J. Grove féle Tiszta Kommunikációval és annak oktatásával. Egyéneknek és csoportoknak segítek megoldásokat találni kérdéseikre a tudattalanjukban rejlő belső képek, a gondolkodást, viselkedést és érzéseket irányító struktúrák, sémák – a metaforák segítségével. Asszertív kommunikáció tréningjeimen a harmonikus és tiszta kapcsolatok összetevőit vizsgáljuk meg, és gyakoroljuk saját életünk példáin keresztül. Tamás Katalin önéletrajz

1 napos asszertív kommunikáció tréningek

 • Egy napos asszertivitás tréning

  Az egy napos asszertivitás tréningen kb. 20% elmélet és 80% gyakorlás mellett dolgozunk kommunikációnkon.

  8-12 ember párokban vagy kis csoportokban gyakorol, majd a teljes csoport együtt megbeszéli a tanulságokat, amellyel gördülékenyebbé válhat otthoni és munkahelyi kommunikációnk.

  Az asszertivitás tréningdátumokért látogass el az Asszertív Akadémia oldalára!

  Asszertivitás tréning időpontok
 • Díj és regisztráció

  Maximális létszám: 16 fő. A helyeket a regisztrációs díj beérkezése sorrendjében töltjük föl. Az 1 napos asszertivitás tréning díja 30.000 Ft.

  1. Add meg a jelentkezők adatait (név, telefonszám, számlázási cím) az Asszertív Akadémia oldalán!
  2. A regisztrációhoz utald át az előleget, vagy egyszerűen fizess kártyával az Asszertív Akadémia oldalán. A regisztráció és lemondás szabályai.

  Helyszín

  1114 Budapest, Bartók B. út 9. fsz. 4., SERENDO

 

A regisztráció két lépéses: utalás + adatok elküldése. A lenti gomb elvisz az Asszertív Akadémia oldalára, ahol megadhatod a jelentkezők adatait. A regisztráció második lépése a tanfolyami díj 50%-ának utalása.

ADATOK MEGADÁSA

 

Asszertív kommunikáció

Asszertív kommunikáció

 

Az 1 napos asszertív kommunikáció tréning felépítése

 • Asszertív kommunikáció tréning – I. rész

  1. Mi az asszertivitás, agresszió, passzivitás, manipuláció?
  2. Miért érdemes megtanulni asszertívan kommunikálni?
  3. Mi az asszertivitás és mi nem az?
  4. Feltérképezzük, mely területeken állunk fejlődési lehetőségek előtt
  5. Demonstrációk, gyakorlás párokban és csoportokban
 • Asszertív kommunikáció tréning – II. rész

  1. Az asszertív kommunikáció összetevői, elemei
  2. Figyelmünk irányítása, önmagunk és a másik meghallgatása
  3. Önbizalom, önuralom, belső folyamataink
  4. Asszertív jogok és felelősségek
  5. Negatív és pozitív érzelmi állapotok, negatív automatikus gondolatok
  6. Gyakorlás párokban és csoportokban
 • Asszertív kommunikáció tréning – III. rész

  1. Önkifejezés módjai
  2. Testbeszéd, hangerő, intonáció, nonverbális kommunikáció
  3. Tükrözés, őszinteség, direkt közlés, spontaneitás
  4. Mi jelenti számomra a sikert? Mi szükséges hozzá?
  5. Gyakorlás párokban és csoportokban
  6. Zárókör, személyes akcióterv, házi feladatok
Asszertív Kommunikáció tréning

Asszertív Kommunikáció tréning

 • Az Asszertív Kommunikáció célja

  Az Asszertív Kommunikáció tréning célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az asszertivitás, agresszivitás, passzivitás fogalmaival, megismerjék az asszertív kommunikáció alapelemeit, és hogy a számukra nehézséget okozó helyezetet védett körülmények között gyakorolni tudják.

  Az asszertív kommunikáció tréning végén a hallgató jobban képes lesz saját magát és a másikat meghallgatni, igényeket felismerni, magabiztosabban nemet mondani, másokat és saját magát respektálva gyümölcsözőbb emberi kapcsolatokat kiépíteni.

 • Asszertivitás gyakorlatok

  Asszertív kommunikáció, asszertivitás alapok itt! A kommunikációs tréningen 70% a gyakorlat, 30%-os elméleti alapozás mellett, így rengeteg saját fejlődésre van lehetőség.

  Ízelítő a feladatokból, a tréning gyakorlataiból: Hogyan kérjünk úgy valamit, hogy a másik azt meg is tegye? Hogyan mondjunk nemet? Hogyan bánjunk nehéz emberekkel? Hogyan kritizáljunk és hogyan fogadjuk azt? Trükkös helyzetek. Hogyan fogadjunk bókot? Hogyan kérjünk fizetésemelést?

 • Kommunikációs tréning pdf

  Az asszertív kommunikáció tréning felhívása letölthető .pdf formában is innen: asszertív kommunikáció tréning pdf. A tartalomból: Asszertivitás, agresszió, passzivitás, manipuláció, önfeladás. Önképviselet, magabiztosság, belső folyamatok feltérképezése, tisztelet és felelősségvállalás, határok felismerése és megtartása, hatékonység és hitelesség, esettanulmányok és problémamegoldási technikák. Testbeszéd, tükrözés, nonverbális kommunikáció, őszinteség, direkt közlés, spontaneitás, erőnk használata (hangerő, intonáció).