Gyors és hatékony módszer nehéz helyzetek kezelésére

2 napos értő figyelem tréning karriered és magánéleted sikeréért!

Győzz meg másokat könnyedén, fordíts nehéz helyzeteket is a saját javadra!

Éppen szeretnél valakivel szót érteni. Egyszerűen nem megy, és már lassan az őrületbe kerget. Talán a munkatársad, ügyfeled, főnököd, vagy épp párod, kamasz gyereked, dühös exed. Már mindent bevetettél, logikát, meggyőzést, könyörgést, kirohanást – és semmi nem segített. Mintha egy emelkedőn tekernél fölfelé. Egyre jobban erőlködsz, de a kerekek csak csúsznak, nem találnak kapaszkodót, Te pedig frusztrált és dühös vagy. Ám ha lefelé váltasz, visszaszerzed a kontrollt.

Amikor meg akarnak győzni másokat, legtöbben fölfelé váltanak: győzködnek, vitatkoznak, erősködnek. És mindeközben ellenállást generálnak. A meghallgatás technikáival pont az ellenkezőjét teszed: kérdezel, reflektálsz, megértesz, befogadsz, és visszatükrözöd, amit hallasz. Ha ezt teszed, akkor ők megértettséget élnek át, láthatóvá válnak, és melléd állnak. Ezek a rendkívül hatékony technikák pillanatok alatt a NEM-től az IGEN felé mozdítják a másikat. Az értő figyelem és aktív hallgatás tréningen eszközöket kapsz ahhoz, hogy a saját előnyödre fordíts helyzeteket, vagy értékes információt szerezz céged számára.

Búcsúzz el a lefagyástól, bizonytalankodástól, és vágd ki magad gond nélkül!

Egy vitás helyzetben épp nem tudod képviselni magad. Nem akarod elveszíteni a jó viszonyt, az üzletet, az állásodat, vagy az előrelépési lehetőséget, ugyanakkor tudod, hogy ez Neked most nem jó. Őrlődsz a két rossz között, és ebben az őrlődésben inkább nem mondasz semmit. Rá néhány hónapra elveszted a fejed, és mindenki számára váratlan módon kitörsz. Ezek után megfogadod, soha többet nem csinálsz ilyet. Aztán újra bekövetkezik. Ám ha magadra figyelsz, visszaszerezheted a kontrollt!

Nehéz helyzetekben gyakran előfordul, hogy nem tudunk dönteni, őrlődünk két rossz között, és ezzel nem teszünk mást, mint még komolyabb konfliktust generálunk – magunkon belül és kívül is!  A meghallgatás technikáival ezen léphetsz túl: empatikusan saját magad felé fordulsz, és segítesz magadnak dönteni. Ha ezt teszed, akkor nagyobb eséllyel választasz jól, és hamar a kelletlen NEM TUDOM-tól az őszinte IGEN vagy NEM felé mozdíthatod magadat. Az értő figyelem és aktív hallgatás tréningen eszközöket kapsz ahhoz, hogy jobb kapcsolatot ápolj saját magaddal, és hogy jobb döntéseket hozhass.

Miben segít az értő figyelem tréning?

Mire jó az értő figyelem?

Mire jó az értő figyelem, miben segít az aktív hallgatás?

 • Az aktív hallgatás tanulható!

  Ébren töltött óráink 80%-át töltjük kommunikációval – ebből 9% írás, 16% olvasás, 30% beszéd és 45% meghallgatás. Kommunikációnk nagy része tehát meghallgatás! Ugyanakkor az írást, olvasást, beszédet rengeteg órában tanuljuk, míg a meghallgatást nem. Ráadásul, míg valaki percenként 125 szó sebességgel beszél, addig mi 400 szó/perc sebességgel hallgatjuk, amit a másik fél elmond. Az így fennmaradó agyi kapacitásunk nagy részét meghallgatás közben másra használjuk: többek között ellenérvek gyűjtésére, álmodozásra, saját gondjainkkal való foglalkozásra. Ez azt jelenti, hogy tudatos erőfeszítés és képzés nélkül nem lehetünk jó meghallgatók.

 • Kiknek szól?

  • Aktív hallgatás tréningünk azoknak szól, akik tudják, hogy a meghallgatás minden valódi beszélgetés és sikeres tárgyalás alapja.
  • Azoknak, akik nagyobb önbizalommal, jobb önuralommal, mélyebb önismerettel szeretnének harmonikusabb emberi kapcsolatokat kialakítani.
  • Azoknak, akik szeretnének komolyabb sikereket elérni szakmai életükben mint vezetők, értékesítők, managerek, orvosok, vagy épp segítők.
  • Azoknak, akik tudják, hogy a siker saját magunk és a másik meghallgatásán múlik!

2019. november 9-10. | 10:00-18:00

Helyszín: 1114 Budapest, Bartók B. út 9. fsz. 4., SERENDO

Mit kapsz az értő figyelem tréningjén?

Nem akarunk mindig mindenkivel mélyen beszélgetni – egy pár perces csevegés a szomszéddal nem igényel értő figyelmi technikákat. Ha azonban a pároddal vagy üzleti partnereddel beszélsz, sikereidet jelentős mértékben meghatározza meghallgatásod minősége. Az értő figyelem a jelentés, az értelem meghallásának a művészete. Enélkül a kommunikáció csupán egy látszat. A tréning végére ráérzel, hogyan halld és értsd meg jobban magadat és a másikat, hogyan értelmezd és adj jelentést az akár el sem hangzott gondolatoknak, érzéseknek, vágyaknak.

  • Rájössz, hogyan segít a meghallgatás fényévekkel sikeresebbé tenni kapcsolataidat.
  • Megismered és gyakorlod a hallgatás három szintjét – a tartalmi, érzelmi és motivációs meghallgatást.
  • Megtanulod, hogyan nyugtass meg egy épp felindultan viselkedő embert meghallgatással.
  • Rálátsz, mikor és hogyan tudod leállítani a vég nélkül panaszkodókat.
  • Megtanulsz érzelmileg nehéz helyzetben odafigyelni a másik fél mondandójára és magadra.
  • Könnyebben éred el a magad számára kitűzött célokat, több sikert mondhatsz majd magadénak.
  • Javuló kapcsolatot tapasztalhatsz pároddal, főnököddel, beosztottjaddal, családoddal.
  • Azonnal alkalmazható, egyszerű és hatékony módszer-együttes birtokába kerülsz.
  • Észreveszed, hogy a jó meghallgatók elnyerik méltó jutalmukat!

Ajánlások

 • “Egyszer csak szépen elmaradnak köztünk a felfortyanások, torzsalkodások, és ezzel nem csak a saját életünket tesszük jobbá, de a gyerekeinknek is nagy örömet szerzünk :)”

  Author's imageMiklós Mártatanár
 • “Magam sem hittem volna, hogy kommunikációs tréning ennyit adhat nekem. Mély önismeretet kapok úgy, hogy közben másoknak is jót teszek. A Tiszta Kommunikáció nagyon rulez. Köszönöm Kata!”

  Author's imageKállai Szilárdpénzügyi konzultáns
 • “Kata megmutatta, valóban feltételek és elvárások nélkül, önmagunk gondolatain és érzésein keresztül van mód problémáink megoldására, és új lehetőségek feltárására. Köszönöm!”

  Author's imageSzlovák Ildikóértékesítő
 • “Annak ajánlom, akinek gondjai vannak a kommunikációval és annak is, aki azt hiszi, minden rendben. A kommunikációs készség ápolása olyan, mint a testmozgás. Jó, hasznos, kell. Köszönöm!”

  Author's imageJakabfi Zoltánjógaoktató

Tréner

Tamás Katalin tréner

Tamás Katalin tréner

Tamás Kata vagyok, amerikai MBA diplomás, hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező tréner és pszichológus. 16 évnyi kommunikációs rutin, alapos marketing és pszichológiai ismeretek, széles vertikumú módszerspecifikus tudás, 7 év segítő beszélgetési jártasság, és 10 év önismereti munka van a hátam mögött.

Tiszta Kommunikáció, asszertivitás, értő figyelem, aktív hallgatás és konfliktuskezelési tréningek tartása mellett pszichológusként egyéni páciensekkel is foglalkozom. Specialitásom az odaszentelődés művészete, az értő figyelem, a feltétel nélküli elfogadás megismertetése az érdeklődőkkel. Ha szeretnél többet megtudni, itt olvashatod CV-met: Tamás Katalin önéletrajz

 

A kétnapos értő figyelem tréning felépítése

 • Meghallgatás 1.0

  1. Mennyire vagyok most jó meghallgató? Kvíz!
  2. Miért leszek sikeresebb, ha megtanulok tudatosabban hallgatni?
  3. Mi a meghallgatás és mi nem az? Az aktív hallgatás sorompói.
  4. Testbeszéd, hangerő, nonverbális kommunikáció.
  5. A meghallgatás 3 szintje: tartalmi, érzelmi, motivációs.
  6. A TARTALMI meghallgatás.
 • Meghallgatás 2.0

  1. Az ÉRZELMI meghallgatás mesterfogásai.
  2. Az alapérzelmek, az álérzelmek és az empátia.
  3. Figyelmünk irányítása, önmagunk és egy másik fél meghallgatása.
  4. Önbizalom, önuralom, belső folyamataink.
  5. Mit tegyek érzelmileg töltött helyzetben?
  6. Gyakorlás párokban és csoportokban.
 • Meghallgatás 3.0

  1. A MOTIVÁCIÓS meghallgatás mesterfogásai.
  2. Hogyan motiváljak másokat odafigyeléssel?
  3. Tükrözés, őszinteség, direkt közlés, spontaneitás
  4. Mely területeken állok fejlődési lehetőségek előtt?
  5. Gyakorlás párokban és csoportokban.
  6. Zárókör, személyes akcióterv, házi feladatok.

Tréningjeinkről kitiltottuk a PPT prezentációkat és unalmas előadásokat! Inspiráló közegben fejlesztjük kommunikációnkat sok helyzetgyakorlattal – az azonnal használható technikák pedig kedvező hatással lesznek kapcsolataidra.

A részvételi díj tartalma

(60.000 Ft + ÁFA)

• Maximum 16 fős, szenzációs csapat
• Rengeteg helyzetgyakorlat és szituációs játék
• Munkafüzet az elmélettel és gyakorlati feladatokkal

• Az értő figyelem és aktív hallgatás teljes fegyvertára

Ha szeretnél kérdezni a tréninggel kapcsolatban, ezt a számot hívhatod: 06303640364.

Foglald le a helyedet most!


Mások ezt keresték még: kapcsolat, figyelem, kommunikáció, adatkezelési tájékoztató, hallgatás, aktív hallgatás, nem kell, ahhoz hogy, egy másik, fontos, saját, kapcsolat, gordon módszer, thomas gordon, hogy a másik, fontos személyekkel.